Ziua Europeana a Limbilor 2015

Activitati » Evenimente » Ziua Europeana a Limbilor 2015

Anual, pe data de 26 septembrie, Ziua European─â a Limbilor este celebrat─â ├«n ╚Ť─ârile de pe continentul european, urm─ârindu-se sensibilizarea publicului fa╚Ť─â de plurilingvismul din Europa, cultivarea diversit─â╚Ťii culturale ╚Öi ├«ncurajarea ├«nv─â╚Ť─ârii limbilor str─âine de c─âtre to╚Ťi europenii  pe toat─â durata vie╚Ťii.

A devenit deja o tradi┼úie ca ├«n fiecare an, elevii Colegiului Na┼úional ÔÇťGheorghe Ro╚Öca CodreanuÔÇŁ B├órlad, coordona┼úi de profesorii lor, s─â marcheze Ziua Limbilor Europene (Journ├ęe Europ├ęenne des Langues/European Day of Languages).

S─âpt─âm├óna 21-25 septembrie vine cu noutatea unei serii de evenimente interactive, interesante ╚Öi educative dedicate bog─â╚Ťiei lingvistice a Europei.

Astfel, semnificaţia zilei de 26 septembrie a fost surprinsă de elevi prin intermediul unor prezentări Power Point, au fost organizate mai multe competiţii interactive și educative pe tema limbilor vorbite în Europa, sesiuni de mini eseuri și dezbateri având drept subiect importanţa învăţării limbilor străine.

Au fost puse ├«n scen─â mini piese de teatru care au eviden┼úiat melodicitatea ╚Öi frumuse┼úea limbii engleze, au fost vizionate filme concentrate pe diversitatea lingvistic─â ┼či cultural─â a Europei ╚Öi au fost prezentate informa┼úii despre cultura francez─â ╚Öi englez─â ├«n acorduri de c├óntece vesele.

A fost deasemenea omagiat și luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, ale cărui poezii au fost recitate în limba română, franceză și engleză, elevii etalându-și astfel în faţa publicului competenţele multilingve.

Activităţile desfășurate au reprezentat ca de fiecare dată un succes și au convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al UE.

Profesor Cristina Nistor

┼×ef Catedra de Limbi Moderne

Facebook