Diseminare proiect - Ziua Europei - 9 mai 2022

Activitati » Proiecte » Proiectul european Erasmus+KA1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării 2021-2022 » Diseminare proiect - Ziua Europei - 9 mai 2022

Luni, 9 mai 2022, în Aula liceului, elevii și profesorii codreniști au sărbătorit Ziua Europei, prin organizarea unei activități de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus+ / Acțiunea Cheie 1, Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, nr. 2021-1-RO01-KA121-SCH-000019206.

Pentru început, ne-am amintit cu toții de semnificația zilei de 9 mai 1950 și de propunerea lui Robert Schuman, ministrul francez al Afacerilor Externe de la acea vreme. Propunerea sa, cunoscută sub numele de "Declaraţia Schuman", este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Astfel, odată cu crearea Uniunii Europene, au apărut oportunități și la nivel educațional. În acest sens, programul Erasmus+ sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa.

Diseminarea a fost realizată de cele șapte participante la mobilitatea de grup a elevilor (flux 1) în Franța, la Liceul Bernard Palissy din Agen și anume: Ciolan Maria, Constantin Daniela, Darie Nuria, Iosub Teodora, Maxim Carmen, Paraschiv Lorena, Romila Bianca Georgiana, precum și de cele două doamne profesoare, Dorina Teletin-Ghiorghiu și Aura Tilibașa, participante la stagii de observare de tip Job Shadowing.

Atât elevele, cât și doamnele profesoare ne-au împărtășit experiențele de învățare trăite și au subliniat importanța programului Erasmus +, care oferă oportunități de mobilitate și cooperare în domeniul educației școlare.

Coordonator proiect,

Prof. Corina Macovei

 

 

Facebook