De 1 Decembrie, sărbătorește românește

Arhiva » 2014-2015 » De 1 Decembrie, sărbătorește românește

Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Național "Gh. Roșca Codreanu"  a organizat activitatea "De 1 Decembrie, Zâmbește". 

Astfel, participanţii la această activitate a Consiliului, în frunte cu tricolorul ţării noastre, au arătat tuturor că mândria de a fi român există în sufletul fiecăruia dintre noi, în această zi sfântă . În acest mod, românii înfriguraţi sau grăbiţi în a-şi rezolva problemele au zâmbit la rândul lor, realizând că data de 1 Decembrie trebuie să întipărească în inimile tuturor amintirea vie, luminoasă a unei zile în care am spus un covârşitor - “Sunt mândru că sunt român!”. 

A avut loc concursul de cultură generală “Uniți știm mai mult” unde au participat 7 echipe formate din elevii claselor a IX-a și a X-a.

Prima probă a constat într-un set de 5 întrebări de istorie și geografie despre România. La a doua probă participanții au primit o hartă a României și poze color cu obiective turistice, elevii au trebuit să asocieze imaginile cu regiunile țării. La proba a treia au avut de interpretat un citat patriotic.

Elevii de gimnaziu au avut de realizat panouri cu informații despre România.

O altă activitate a fost organizată de clasa a XI-a C, unde elevii Colegiului Național "Gh. Roșca Codreanu" au fost invitați sa completeze păreri pro și contra referitor la mândria de a fi român.

Facebook